ИЗВИЂАЧКИ ПОЗДРАВ ПРОЛЕЋУ
29.03.2014


По четрнаести пут одржана традиционална акција нишких извиђача. Боравак у природи и промоција извиђачких вештина.

У Спомен парку „Бубањ“ одржана је традиционална акција извиђача "ЉУБИЧИЦЕ, ЛЕПО ТИ ЈЕ ЛИЦЕ". Учеснике и организаторе ове активности, коју је организовао одред извиђача „Краљ Петар-Први“, поздравио је Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула. Он је истакао значај и улогу извиђачке организације у раду са децом и младима и нагласио да је потребно извиђачке активности подржати јер се ради о организацији која има дугу традицију и успешне разултате. „Сарадња извиђачке организације са организацијама локалне самоуправе Града Ниша је од пресудног значаја за остваривање програма и успешану реализацију активности-рекао је председник Џунић. Три одреда извиђача, одред "Ђука Динић', "Краљ Петар Први' и "Школски брод Јадран", успешно раде на територији општине Палилула и имају веома добру подршку руководства наше општине-посебно Канцеларије за младе општине Палилула и образовних установа.

По речима Момчила Петковића, старешине одреда „Краљ Петар-Први“, извиђачи овом активношћу, која је организована поводом почетка пролећа у парку „Бубањ“ остварују део програма еколошког образовања. Под покровитељством Градске општине Палилула-Канцеларије за младе, промовишемо боравак у природи и здраве стилове живота младих.

Акција "ЉУБИЧИЦЕ, ЛЕПО ТИ ЈЕ ЛИЦЕ" окупила је ове године, по четрнаести пут, око 300  чланова извиђачке организације из свих одреда Савеза извиђача града Ниша. Старешина овог савеза, Ратомир Петковић, истакао је да и поред тога што организација у граду има одговарајућу подршку локалних органа власти, попут доброг примера руководства општине Палилула, није на одговарајући начин решен простор за рад одреда извиђача. Наше активности нису комерцијалне, наше вође и руководство ради са децом волонтерски, без било какве надокнаде и бенифиција. (ЕКОполис, Д.Видојковић)